Worstmakerij Rookhuis
De Woeste Willem
Gerookte specialiteiten en ambachtelijk gemaakte worst
Wie is de Woeste Willem
Mijn naam is Willem Kouwenoord, geboren en getogen in Monnickendam. Sinds 2015 ben ik, vanuit een uit de hand gelopen hobby, gestart met ‘Worstmakerij Rookhuis de Woeste Willem.’ Mijn missie is het op ambachtelijke wijze vervaardigen van diverse soorten worst en gerookte producten, van uitzonderlijke kwaliteit. Voor mijn producten gebruik ik uitsluitend vlees van biologisch gefokte dieren uit de omgeving. (www.natuurvlees.nl)
Van deze dieren weet ik zeker dat ze een goed leven hebben gehad, en daar is de kwaliteit ook naar. Mijn producten worden gemaakt zonder kunstmatige toevoegingen en zijn géén massaproducten. Eerlijk, exclusief en misschien iets duurder dan in de supermarkt, maar de voor de bewuste consument meer dan de moeite waard.
Deze filosofie sluit precies aan bij de filosofie van bierbrouwerij ‘Bierderij Waterland’, waar op biologische wijze bier wordt gebrouwen. Vanuit deze gezamenlijke overtuiging is onze samenwerking ontstaan (www.bierderijwaterland.com) Vanaf 1 juni 2018 is ‘De Woeste Willem’ dan ook gevestigd in het pand van de Bierderij op het Galgeriet 4 te Monnickendam, alwaar u kennis kunt maken met mijn producten in het daar aanwezige proeflokaal.
Wat zeggen anderen over de Woeste Willem
Waar vindt je de Woeste Willem
Voornamelijk op het Galgeriet 4 in Monnickendam. Daarnaast is Willem te vinden op diverse festivals in Waterland en omstreken. Ook is Willem mede organisator van het Bier & BBQ festival dat op de vrijdag van het Jan Haring weekend in Monnickendam plaats vindt.
Kom eens langs, pak een biertje en geniet van het heerlijks dat Willem te bieden heeft!
Wat maakt de Woeste Willem
Een variëteit aan verschillende soorten worst. Denk hierbij aan gerookte ossenworst, worst van Waterlandse gans en gedroogde worst van wild zwijn. Ook het huis gerookte buikspek, diverse soorten verse worst voor op de barbecue en hamburgers behoren tot het assortiment. Hiernaast maak ik, geheel volgens recept van mijn grootvader, gerookte paling en makreel. Specialiteit van het huis is echter de koud gerookte zalm!
Nieuwsgierig geworden? Kom dan eens langs in het proeflokaal van Bierderij Waterland, u bent van harte welkom!